Huzurlu Mutfak: ERİK SUYU (KONSERVE)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ERİK SUYU (KONSERVE)

Kışlık hazırlıklarıma devam ediyorum.Tabii yalnız değilim,bir dolu takipçi  arkadaşlarım da benimle birlikteler..Onların istekleri doğrultusunda hareket ettiğim de oluyor.Evdeki kırmızı erikleri kışın içilmek üzere erik suyu yaptım.Yıllardır yaparım kavanoz açıldığı zaman en güzel içeceğimiz oluyor..





MALZEMELER:
*1 kilo kırmızı erik
*1 su bardağı toz şeker
*2,5 litre su
*Tarçın çubuğu ve karanfil

YAPILIŞI:
*Erikleri yıkayalım
*Büyük bir tencereye tüm malzemeyi koyalım
*Erikler yumuşayıp dağılana kadar pişirelim
*Biraz soğumasını bekleyip büyük bir mutfak kabına süzgeç oturtalım
*Erikleri süzgeçten geçirelim
*Posasını da elimizle( veya büyük bir kaşık veya kepçeyle) ezerek sadece  çekirdeklerini  bırakalım
**Posasını geçirirken alt kapta bulunan erik suyundan  süzgeçteki eriklere kepçeyle  döküp  ıslatalım ki kolaylık olsun..
*Yeni kavanoz kapaklarını kaynayan suya atıp 1-2 dakika bırakalım
*İçinden çatalı kenarına tutturarak çıkaralım
*Kurulayalım
*Erik suyunu temiz kavanozlara doldurup kapaklarını iyice sıkalım
*Kavanozları ters çevirelim,havası gitsin

*Buzdolabının alt rafına veya güneş görmeyen bir yere koyalım..

**Ben hep buzdolabının alt kapağında tutarım..

**Daha da güvenli olmasını isterseniz kavanozları kapadıktan sonra da kaynar su dolu büyük bir tencerede dolu kavanozları 2-3 dakika kaynatabilirsiniz..Bence gerek yok...

Sağlıkla tüketmek dileğiyle,AFİYET OLSUN..


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder