Huzurlu Mutfak: PRATİK DOMATES SALÇASI
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

PRATİK DOMATES SALÇASI

Kışa hazırlık çalışmalarım başladı..Şimdilik evdeki domatesleri  yaptım ama perşembe günü pazar alışverişine çıkacağım ve turşu ve salçalarla size geleceğim...Ben domates ve biber karışık sosu çok seviyorum,onu da yapacağım,isteyenler de yapar inşallah kışın tüketiriz..Bu benim usul,,,en kolay şekilde..






MALZEMELER:
*İstediğiniz kadar domates
*Tuz
*Zeytinyağ

YAPILIŞI:
*Domatesleri yıkayıp tencereye rendeleyin
*Ocağı açıp orta ateşte kaynamaya bırakın
*Her 1 kilo için 1 çay kaşığı tuz ve 1 kaşık zeytinyağ ekleyip arada karıştırın
*Ateşi kısarak 15-20 dakika kaynatın..
*Suyunu bir hayli çekecektir.karıştırmayı unutmayın
*Altını kapatın,ılınsın
*Kavanozlara koyup yeni kapakla kapatın,iyice sıkın
*Ters çevirip havasının çıkmasını sağlayın
*Soğuyunca tercihen buzdolabına koyun ..
**Senelerdir yaparım kesinlikle bozulmadı ama açınca kalanı buzdolabına koyun ve kısa sürede  tüketin derim..

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder