Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

HAVUÇ BORANİ


Çoktandır yapıp resmini çektiğim bu güzel zeytinyağlı yemeği yazıp sunmak bugüne kısmet oldu..Yaz kış misafirlere dahi yapabileceğiniz bu havuç yemeği biraz ılıkken daha da lezzetlidir.




MALZEMELER:
*1 kilo havuç
*1 adet soğan
*Yarım çay bardağı pirinç
*Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
*2 diş sarımsak
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
*Havuçlar kazınır ve yıkanır 
*Pirinç de yıkanıp süzülür
*Tencereye zeytinyağ. soyulup doğranmış sarımsak ve soğan konur
*Az ateşte biraz rengi değişene kadar kavrulur
*Yuvarlak veya halka halka doğranmış havuçlar da eklenerek bir iki dakika karıştırılır.
*Pirinç ,su ve tuz eklenerek az ateşte pişmeye bırakılır
*Havuçlar yumuşadığında pişmiştir.
*İsterseniz maydanoz veya pul biber ekleyebilirsini

     **Soğanı kavurmak istemeyenler hepsini çiğden koyarak pişirebilirler..O da güzel olur..


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder