Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI



İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR 💕💕
Pirinç pilavı deyip geçmeyelim yapan var yapamayan var,bilen var bilmeyen var..Benden çoktandır isteniyordu videosunu çekmek de şimdi kısmet oldu..
MALZEMELER
🌹2 su bardağı baldo pirinç
🌹1 Türk kahvesi fincanı veya arzuya göre şehriye
🌹2 yemek kaşığı tereyağ
🌹2 _3 yemek kaşığı zeytinyağ
🌹1 dolu tatlı kaşığı tuz 🌹3 su bardağı kaynar su


YAPILIŞI
🌹Pirinci süzgeçte iyice yıkayalım
Ben pilavı kavurarak yaptığımda ılık suda bekletmiyorum ama bir kaç damla limonlu suda 1 saat kadar bekletilebilir.Daha çabuk pişer ama çok saat bekletirseniz kavururken pirinçler kırılır.Bence direkt yıkayıp kullanabilirsiniz.
🌹Tencereye tereyağ ve zeytinyağı koyarak tereyağı eritelim.
🌹Şehriyeleri ilave ederek kısık ateşte pembeleşene kadar kavuralım
🌹Süzdüğümüz pirinci ilave edelim
🌹Tuzu ekleyelim
🌹2 dakika kadar kısık ateşte kavuralım
🌹Pirinçler saydamlaştığında suyunu ilave edelim
🌹Karıştırıp kapağını kapatalim
🌹Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
🌹Videoda göreceksinizdir kaşıkla altına bakıyorum hiç su yoksa tamamdır
🌹Pirinçler de yumuşadıysa pilav pişmiştir
🌹Altını kapatarak kapağın altına kağıt havlu koyup demlendirelim
🌹Şimdi rahatça alttan üste doğru karıştırabilirsiniz..
NOT;Pişerken pilavı karıştırmak pirinçlerin içindeki nişastayı açığa çıkararak lapa olmasına neden olabilir.Mümkünse karıştırmadan pişirelim..
🌹AFİYET ŞEKER OLSUN..
Tuzu kavururken koymayı rahmetli Ümit Usta'dan öğrenmiştim.Pirinçler daha lezzetli olur demişti.Ondan çok şey öğrendim Allah rahmet eylesin.
Haaa bu arada 12 yaşımdan beri pilav yaparım 😀Hatta yıllarca tüm mahalleye pilav yapmışlığım vardır😀
Bazı püf noktaları da bir sonraki postta paylaşayım..
SEVGİLER💖💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder