Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

SOĞUK FIRINDA YOĞURT MAYALAMA



Ben de yıllarca yoğurt mayaladığım tencereyi sararak yoğurt yaptım.Ama 2 yıldır burada öğrendiğim şekilde mayalıyorum ,maya da doğal ve koyu ise mükemmel bir yoğurt oluyor.Ben mayayı doğal aldım biraz suluydu ama yine lokum kıvamında harika yoğurtlarım oldu..
Burada 2,5 litre süt ve 1 yemek kaşığı maya var.
Sütü kaynatıp altını kısın
5_6 dakika daha kepçeyle arada savurarak kaynatın


Bu sırada süt biraz daha su kaybederek katı bir yoğurt elde etmemizi sağlayacak.
Parmağınız dayanacak kadar ılındıpında mayayı yavaşça karıştırın
(Videoyu hızlandırdığım için çok çabuk görünüyor)
Kaplara ve isterseniz kavanozlara paylaştırın..Kavanozda mayalanan yoğurt daha kıvamlı oluyor..
Kapları Soğuk fırına koyalım
Kapağını kapatarak 4_5 saat bekleyelim..
Fırın sütün sıcaklığı ile sıcak kalıyor ve yoğurt şahane mayalanıyor..
Yoğurt katılaşınca üzeri açık olarak buzdolabına koyalım
Soğuyunca üzerini kapatarak muhafaza edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder