Huzurlu Mutfak: FINDIKLI _KURU ÜZÜMLÜ ŞEKERSİZ KEK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

FINDIKLI _KURU ÜZÜMLÜ ŞEKERSİZ KEK

Merhabalar ❤️❤️
Sağlıklı, FARKLI ve çok lezzetli bir kek..
(Pekmez pişince zararlı oluyor inancı bence şehir  efsanesi 25 yıldır Pekmezli Kek yapıyorum 😀) 



MALZEMELER 
3 yumurta
1 çay bardağı üzüm, dut veya karadut pekmezi
1 çay bardağı süt veya yoğurt
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 avuç kuru üzüm
Dövülmüş fındık
Yarım çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2_2,5 su bardağı tam buğday veya beyaz un



YAPILIŞI
Yumurtaları ve süt veya yoğurdu güzelce çırpın
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın
(Üzümleri yıkayarak unlayın  böyle yaparsanız üzümler dibe çökmez) 
Kabartma tozu ekleyip unu hamura bir kaç defada spatula ile  alttan üste karıştırarak ilave edin
2 su bardağı koyunca yeterliyse daha eklemeyin çok koyu olmasın
Kalıbı güzelce yağlayın
Tabana biraz dövülmüş fındık serpin
Hamuru boşaltıp düzeltin
165 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin
Fırından alın
Kek soğuduktan sonra sunum tabağına ters çevirin
AFİYET OLSUN
Evelsi gün yaptığım bu kek dün bitti bugün sade Pekmezli yaptım pamuk gibi oldu gelip gidip yiyorlar benimkiler😀😀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder